به نام خدا
خلاصه مباحث ارائه شده در هم اندیشی زن، علم و زندگی (۱) به مناسبت میلاد باسعادت حضرت فاطمه (س) و بزرگداشت مقام زن و مادر
برگزارکنندگان:
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور (گروه ترویج علم) و
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ کارگروه زن و علم (انجمن ترویج علم ایران)
زمان: سه شنبه ۲۵/۰۱/۱۳۹۴ ساعت ۱۶ الی ۱۸
مکان: خیابان ملاصدرا ـ خیابان شیراز جنوبی ـ خیابان سهیل ـ مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور
با حضور:
خانم دکتر نوش آفرین انصاری
خانم دکتر فرشته تقوی
خانم دکتر پرتو تهرانی
خانم لیلی گلستان
دبیر نشست: خانم مهرناز خراسانچی
خانم دکتر نوش آفرین انصاری
از سال ۱۳۴۲ تاکنون از مدیران برجستۀ فرهنگی و شخصیت های تأثیرگذار در جامعه کتابداری و اطلاعرسانی و جامعه مدنی در ایران؛ عضو شورای اجرایی فرهنگنامه کودکان و نوجوانان، عضو شورای راهبردی فرهنگی ـ اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی، عضو کمیته بین المللی جشنواره کتاب نامی در کره جنوبی و عضو افتخاری دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان است.
ایشان از سال ۱۳۵۷ تاکنون به عنوان دبیر شورای کتاب کودک به فعالیتهای گسترده فرهنگی پرداخته اند و در جلسه هم اندیشی درباره شورای کتاب کودک از همکاری تا مشارکت و دفاع از تصمیم صحبت کرده و زنان جامعه ایران را به دو دسته زن شاغل در خانه: (زنی که شاغل در خانه است، خارج از خانه که پولی در نمی آورد ولی شادی و خیلی ثروت های دیگر با خود می آورد) و زن شاغل در خانه و خارج از خانه تقسیم کردند.
ایشان مزیت وجود سمن ها (سازمانهای مردم نهاد) در جامعه را در امکان تصمیمگیری زنان در خانواده، کمک به اجتماعی شدن زنان ؛ تغییر در گفتگوها ؛ باز شدن افق های فکری؛ شهامت در تجربه و ارتقاء سطح تجربه و دانایی و جریان آموزندگی دانستند.
خانم دکتر فرشته تقوی
دارای دکترای بیوفیزیک از مرکز تحقیقات بیوشیمی ـ بیوفیزیک دانشگاه تهران، مدرس دانشگاه و دارای مقالات علمی ترویجی در موضوع دیابت هستند. موضوعات مطرح شده ایشان در این جلسه درباره دیابت و سبک زندگی؛ تأثیر تغییر سبک زندگی در کم شدن دیابت این چنین بود:
یکی از علل افزایش دیابت، تغییرات عمده و سریع در سبک زندگی است. تأمین سلامت نتیجه افزایش شناخت عوامل به وجود آورنده دیابت بوده و عوامل بسیاری در کم کردن و پیشگیری از دیابت نقش دارند مانند وجود ورزش در زندگی روزمره بانوان.
ایشان در انتها به تأثیر تغذیه در رژیم غذایی و باورهای دینی، اضطراب و خواب در سلامت افراد پرداختند.
خانم دکتر پرتو تهرانی
استاد دانشکده کشاورزی و باغبانی در بخش جنسیت و جهانی سازی بوده و در حال حاضر دانشمند مهمان در دانشکده علوم زیستیِ دانشگاه هامبولت شهر برلین؛ عضو هیئت علمی انجمن بوم شناسی انسانی آلمان و نیز دارای مدرک کارشناسی ارشد جامعه شناسی روستایی و توسعه و دکترای جامعه شناسی محیطی بر پایه بوم شناسی انسانی است.
ایشان در هم اندیشی زن درباره مباحث فرهنگ تغذیه از دیدگاه جنسیتی؛ مسئولیت خانه و به خصوص تهیه غذا؛ سهم ۶۰ درصدی تولید خانم ها در کشاورزی؛ کار خانم های خانه دار صحبت کردند.
خانم لیلی گلستان
از سال ۱۳۴۸ مترجم شده و دارای ده اثر ترجمه داستان؛ ۱۴ اثر غیرداستان و ۴ اثر ویرایش هستند. رشته ایشان طراحی پارچه و لباس برای تئاتر است. ایشان در خصوص زن و هنر مباحثی مطرح کردند؛ خلاصه مباحث ارائه شده توسط ایشان: فرصت های بعد از انقلاب برای زنان؛ افزایش چشمگیر قدرت علمی زنان و به خصوص دختران؛ افزایش گسترده نقش زنان و دختران در تصمیم گیری و تصمیم سازی؛ امیدواری به آینده دختران.
نمایشگاهی از کتاب های موجود در کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد با موضوع زن، علم و زندگی به مناسبت میلاد با سعادت حضرت فاطمه (س) و بزرگداشت مقام زن و مادر در حاشیه این مراسم برپا بود.
یک پاسخ
important source https://1xslots.africa