دکتر عباس حری استاد پیشکسوت کتابداری و اطلاع رسانی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، بنیانگزار دورهی دکتری این رشته در ایران، رئیس اسبق انجمن ترویج علم ایران و عضو هیات تحریریه نشریه ترویج علم روی در نقاب خاک کشید. انجمن ترویج علم ایران درگذشت این استاد برجسته را به، خانواده محترم ایشان و جامعه علمی کشور تسلیت عرض می کند.
درگذشت استاد عباس حری بیش از تأسف، یادآور یک عمر تلاش ایشان برای آموختن، آموزاندن و ترویج علم، به ویژه علم اطلاعات و دانش شناسی، در کشور عزیزمان ایران است.
استاد حری مفهوم اطلاعشناسی را با رویکردی نوین مطرح کرد و مدیر مسئول نخستین مجلهی بین المللی اطلاعشناسی شد. تألیف بیش از ۱۵۰ مقاله تخصصی و تألیف و ترجمهی ۱۴ جلد کتاب، سردبیری چند مجلهی تخصصی و اطلاع رسانی، سرویراستاری دایره المعارف کتابداری و اطلاعرسانی، ترجمهی بیش از ۱۷۰ مقاله برای دانشنامهی جهان اسلام و همکاری در آمادهسازی فرهنگنامهی کودک و نوجوان، از مهمترین دستاوردهای علمی و فرهنگی ایشان به شمار می رود.
علاوه بر این، ایشان عهده دار مسئولیتهای علمی-فرهنگی بسیاری بوده اند، که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد: عضویت در کمیته واژه گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از سال ۱۳۸۳، عضو و رئیس هیئت مدیره انجمن ترویج علم ایران از سال ۱۳۸۴ به مدت یک دوره، عضو هیئت تحریریه ی نشریه “ترویج علم”، عضو شورای تخصصی گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه تربیت مدرس از سال ۱۳۸۴، عضو کمیته تخصصی رشته روانشناسی و علوم تربیتی مؤسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران از سال ۱۳۸۴، عضو کمیته تدوین آیین نامه جامع ارتقاء علوم انسانی اجتماعی و هنر دانشگاه تهران از سال ۱۳۸۴ و عضو هیئت ممیزه نظارت بر فعالیت های اعضای هیئت علمی بنیاد دایره المعارف اسلامی و…
استاد حری در طی سالهای خدمت به دریافت نشان هایی در قبال شایستگی های بارز خود نائل شدند که برخی از این نشان ها عبارتند از: دریافت لوح تقدیر به مناسبت انتخاب به عنوان استاد پیشکسوت از سوی انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران و دانشگاه تهران؛ دریافت لوح تقدیر به مناسبت انتخاب کتاب «آیین نگارش علمی» به عنوان کتاب برگزیده دانشگاهی از طرف دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۰؛ دریافت لوح تقدیر و جایزه به مناسبت برنده شدن کتاب “مروری بر اطلاعات و اطلاع رسانی” به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۷۲.
وی بسیار علاقه مند به نظریه پردازی در عرصه اطلاعات و اطلاع شناسی بود و به همین دلیل از دهه ۱۳۶۰ به بحث درباره نظریه های اطلاعات از جمله نظریه ریاضی، نظریه معنا شناختی، نظریه سیبرنتیکی و اخیراً نظریه کوانتومی اطلاعات پرداخت و در این زمینه آثاری نیز عرضه کرده است. به رویکردهای دیگری نیز، با استفاده از استدلال استعاری، در زمینه اکولوژی اطلاعات، اختلاف پتانسیل اطلاعاتی، و نیز روش اطلاع شناختی پرداخته است. وی در گذشته نیز در نقد عالم سوم پوپر، تحلیل نظر ابن خلدون در باب تألیف و جست و جوی مبانی تحلیل استنادی غرب در علم الحدیث و علوم اسلامی آثار مکتوبی دارد.
انجمن ترویج علم ایران ضمن ابراز تأسف از درگذشت این استاد بزرگ و عرض تسلیت به خانواده گرامی و شاگردان و دوستداران ایشان و نیز جامعه علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران، تلاش های ارزنده ی ایشان را ارج می نهد و یاد و خاطره ی این عزیز را گرامی می دارد.
انجمن ترویج علم ایران
اردیبهشت ماه ۱۳۹۲