انجمن ترویج علم ایران با همکاری دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و کمیسیون ملی یونسکو کارگاه آموزشی «روزنامه نگاری علمی» را در روزهای ۵ و ۶ آذر ماه در مجموعه سعدآباد برگزار کردند. آقای پروفسور فاکسون باندا از مقر یونسکو در پاریس و خانم زرین زردار دانشجوی دکترای ارتباطات مدرسین این کارگاه بودند.
پیشنهاد برگزاری کارگاه از طرف انجمن ترویج علم ایران مطرح و با همکاری دفتر منطقه ای یونسکو در تهران و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و کمیسیون ملی یونسکو پیگیری و اجرا شد. پس از تأیید برگزاری کارگاه، فراخوانی تهیه و در سطح گسترده اطلاع رسانی شد. از جمله مدارک مورد نیاز برای شرکت در کارگاه، بیوگرافی علمی شرکت کنندگان بود. پس از آن دبیرخانه درخواستهای بسیاری حتی از علاقمندان به روزنامه نگاری علمی را دریافت کرد.
با توجه به ظرفیت محدود کارگاه، بیوگرافی علمی شرکت کنندگان طی جلساتی بررسی و ۳۷ نفر از روزنامه نگاران،خبرنگاران از رسانه های گوناگون اعم از مکتوب، شنیداری و دیداری برای شرکت در کارگاه انتخاب شدند.
روزنامهنگاری علمی یکی از شاخه های روزنامهنگاری است که یافته های علمی دانشمندان و متخصصان را به زبان ساده به عموم مردم انتقال میدهند، در واقع روزنامه نگاران علمی رابط بین علم و جامعه هستند.
قرار بود این کارگاه در روزهای ۲۱ و ۲۲ آبان ماه همزمان با هفته ترویج علم در ایران برگزار شود اما بنا به مشکلاتی کارگاه با دو هفته تاخیر برگزار شد.
لازم به ذکر است دبیرخانه کارگاه روزنامه نگاری علمی در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور مستقر بود.
استقبال گسترده از این کارگاه نشان دهنده ظرفیت و نیاز جامعه به برگزاری چنین نشست های علمی است.
شیوه تدریس تعاملی این کارگاه مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت. سخنرانی علمی آقای دکتر سید الیاس مرتضوی به عنوان متخصص فناوری زیستی و شبیه سازی کنفرانس خبری علمی از ویژگی های بارز این کارگاه بود.
در پایان کارگاه به شرکت کنندگان گواهی مشترک از سوی انجمن ترویج علم ایران، دفتر منطقه ای یونسکو در تهران، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و کمیسیون ملی یونسکو اهدا شد.